• Ruim assortiment aan producten
  • Gratis verzending vanaf €40,- binnen NL
  • Snelle levering (2-3 werkdagen)

9Van de 1546 reviews

    Zeg goodbye tegen strepen op je ramen: onze tips voor glanzend glas

    15-10-2024 | Irma ten Napel

    Wil je eindelijk eens af van die lastige strepen op je ramen? Klaar met eindeloos schrobben en poetsen, zonder dat je het resultaat ziet dat je voor ogen hebt? In dit handige artikel delen we al onze beste tips en trucs om voortaan zonder moeite streeploze ramen te krijgen. Of je nu op zoek bent naar de juiste schoonmaakmiddelen of wilt leren hoe je de beste schoonmaaktechnieken toepast - je vindt het hier allemaal.

    Hoe kun je het beste je ramen wassen?

    Wil je graag schone ramen zonder strepen? Met deze tips lukt het je gegarandeerd om je ramen streeploos schoon te krijgen:

    • Gebruik lauwwarm water met een glasreiniger van The Laundry Story. Gebruik geen heet water, dit kan vlekken veroorzaken.
    • Was je ramen met een spons. Zorg dat je systematisch te werk gaat en geen plekken overslaat.
    • Neem de ramen daarna af met een schone, pluisvrije doek of een trekker met rubberen strip. Werk van boven naar beneden voor een streeploos resultaat.
    • Voor hardnekkig vuil kun je wat azijn of spiritus aan het sopje toevoegen. Spoel de ramen daarna goed na.
    • Was je ramen bij bewolkt weer. Fel zonlicht kan strepen veroorzaken doordat het water te snel opdroogt. Ook in de avond kun je beter niet de ramen schoonmaken.

      Met deze eenvoudige stappen zijn jouw ramen in een handomdraai perfect schoon en kun je genieten van een helder uitzicht.

    Waarmee kun je je ramen wassen?

    Wil jij jouw ramen grondig en streeploos reinigen? Dan heb je een paar essentiële producten nodig om het klus tot een goed einde te brengen. Als eerste is een glasreiniger onmisbaar wanneer je aan de slag gaat met je ramen. Deze zorgt ervoor dat het vuil en de vlekken effectief worden verwijderd, zodat je ramen weer piekfijn ogen.

    Naast de glasreiniger is een spons ook een must-have item. Met de spons verdeel je het sopje gelijkmatig over het raamoppervlak, zodat je verzekerd bent van een grondige reiniging. Om vervolgens het vieze water te verwijderen, kun je niet zonder een raamwisser. Kies voor een rubberen trekker van uitstekende kwaliteit, want dat garandeert het beste resultaat.

    Om jouw sopje te bereiden, heb je uiteraard ook een emmer nodig. Vul deze met water en voeg de glasreiniger toe volgens de instructies op de verpakking. Vergeet ook niet om microvezel doekjes in huis te halen. Met deze doekjes droog je de randen en hoekjes perfect na, waardoor je ramen een schitterende glans krijgen.

    Met deze handige producten in huis, maak je jouw ramen in een handomdraai spic en span schoon. Geen vieze strepen of vlekken meer, maar ramen die fonkelen in het zonlicht. Zo creëer je niet alleen een frisse, opgeruimde uitstraling in huis, maar voel je je ook meteen vrolijker en opgelucht. Aan de slag dus, met jouw nieuwe geheime wapen voor stralende ramen!

    raamwisser

    Ramen wassen zonder trekker

    Ook zonder trekker kun je mooie streeploze ramen krijgen. De producten die je nodig hebt zijn alleen een glasreiniger, spons, zeem en een (microvezel)doek.

    Begin met het inweken van het raam met lauwwarm water en spray het raam in met glasreiniger van The Laundry Story. Gebruik vervolgens een spons om het vuil los te weken en te verwijderen. Neem daarna een uitgeknepen zeem om het overtollige water en zeep weg te nemen. Werk hierbij in rechte banen van boven naar beneden.

    Tot slot gebruik je een schone, droge microvezeldoek om de laatste waterdruppels en strepen te verwijderen. Poets ook hiermee in rechte lijnen voor het beste resultaat. Met deze simpele stappen kun je ook zonder trekker genieten van perfect schone ramen!

    Hoe vaak je ramen wassen?

    Het reinigen van je ramen is een taak die regelmatig aandacht vereist, maar hoe vaak je dit precies moet doen, is afhankelijk van verschillende omstandigheden. De omgeving waarin je woont, speelt hierbij een belangrijke rol. Als je in een gebied woont met veel stof, pollen of luchtvervuiling, kan het noodzakelijk zijn om vaker schoon te maken om je ramen in optimale conditie te houden. Wanneer je dicht bij de zee woont of in een regenachtig klimaat, kunnen zout of watervlekken zich sneller ophopen op je ramen, waardoor extra onderhoud vereist is om ze helder te houden.

    Is dit niet het geval? Dan is het over het algemeen voldoende om je ramen eens in de twee maanden schoon te maken. Het kan natuurlijk voorkomen dat je ramen sneller vies worden, waardoor je ze vaker moet reinigen. Het is belangrijk om in gedachten te houden dat de binnenkant van je ramen meestal minder snel vervuilen dan de buitenkant, waardoor je de binnenzijde iets minder frequent hoeft schoon te maken.

    Extra tip: Maak je ramen blinkend schoon met een ui! 

    Wist je dat je ramen kunt laten glanzen met behulp van een ui? Het klinkt misschien vreemd, maar het toevoegen van een gesneden ui aan je sopwater kan verrassend effectief zijn. De natuurlijke stoffen in de ui helpen bij het verwijderen van hardnekkige vlekken en strepen op je ramen.

    Het werkt als volgt: snijd een ui in plakjes en laat deze ongeveer 30 minuten weken in een emmer warm water. Gebruik dit water vervolgens om je ramen te wassen met een spons of doek. De uiengeur verdwijnt vanzelf zodra de ramen droog zijn, maar het resultaat is een streeploos en glanzend oppervlak!

    Ramen wassen zonder strepen? Gebruik de glasspray van The Laundry Story!

    De glasspray van The Laundry Story zorgt voor streeploos schone ramen. Deze spray is speciaal ontwikkeld om jouw ramen streeploos te laten glanzen!

    glasspray van The Laundry Story

    Sprayen, uitwrijven en klaar!

    Bovendien is de spray zeer zuinig in gebruik. Met slechts een paar sprays reinig je al een flink raamoppervlak. Ideaal voor het snel en grondig schoonmaken van al je ramen.

    Laat een reactie achter

    What are your experiences? Read or write a review here.

    *Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    * Verplichte velden

    Recente artikelen

    Het laatste nieuws op ons blog

    • Meest voorkomende vet- en olievlekken uit kleding verwijderen
      18 / Oct / 2024

      Irma ten Napel - 15 / Oct / 2024

      Meest voorkomende vet- en olievlekken uit kleding verwijderen

    • Huisgemaakte geroosterde tomaten-paprikasoep voor koude dagen
      17 / Oct / 2024

      Irma ten Napel - 15 / Oct / 2024

      Huisgemaakte geroosterde tomaten-paprikasoep voor koude dagen

    • Zeg goodbye tegen strepen op je ramen: onze tips voor glanzend glas
      15 / Oct / 2024

      Irma ten Napel - 15 / Oct / 2024

      Zeg goodbye tegen strepen op je ramen: onze tips voor glanzend glas

    • Hoe kun je het beste je schoenen opbergen?
      11 / Oct / 2024

      Irma ten Napel - 15 / Oct / 2024

      Hoe kun je het beste je schoenen opbergen?

    • Airfryer schoonmaken: De ultieme gids voor een schone airfryer!
      10 / Oct / 2024

      Irma ten Napel - 15 / Oct / 2024

      Airfryer schoonmaken: De ultieme gids voor een schone airfryer!

    • De tuin winterklaar maken met deze praktische tips!
      08 / Oct / 2024

      Irma ten Napel - 15 / Oct / 2024

      De tuin winterklaar maken met deze praktische tips!

    • Taco's met gepaneerde knoflookgarnalen en verrassende vulling
      04 / Oct / 2024

      Irma ten Napel - 15 / Oct / 2024

      Taco's met gepaneerde knoflookgarnalen en verrassende vulling

    • 7 Plekken die je niet mag vergeten tijdens je herfst schoonmaak
      03 / Oct / 2024

      Irma ten Napel - 15 / Oct / 2024

      7 Plekken die je niet mag vergeten tijdens je herfst schoonmaak

    • Skikleding wassen doe je op deze manier!
      30 / Sep / 2024

      Irma ten Napel - 15 / Oct / 2024

      Skikleding wassen doe je op deze manier!

    • De 5 leukste speeltuinen in Noord-Brabant
      26 / Sep / 2024

      Irma ten Napel - 15 / Oct / 2024

      De 5 leukste speeltuinen in Noord-Brabant

    Inloggen

    Wachtwoord vergeten?

    • Al je orders en retouren op één plek
    • Het bestelproces gaat nog sneller
    • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen