Taco's met gepaneerde knoflookgarnalen en verrassende vulling
04-10-2024 | Margretha Snoek
Ben je op zoek naar een heerlijk en origineel gerecht voor een gezellige avond met vrienden of familie? Dan zijn deze taco's met gepaneerde knoflookgarnalen en een verrassende vulling echt iets voor jou! Met de combinatie van krokante garnalen, scrambled egg met paprika en mais, frisse guacamole en een pittig sausje zet je in een handomdraai een smaakvol gerecht op tafel waar iedereen van zal genieten.
Ingrediënten voor 4 Personen (2 Taco's per persoon)
- 8 taco's
- 200 gram knoflookgarnalen
- 3 eieren
- 1 rode paprika
- 1 rode peper
- 1 limoen
- 225 gram (1,5 kleine blik) mais
- 1 avocado
- 1 tomaat
- 1 zak ijsbergsla
- 3 eetlepels bloem
- 75 gram paneermeel
- Pikante kipkruiden
- 2 eetlepels creme fraiche
- 2 eetlepels chilisaus
Bereidingswijze
- Begin met het paneren van de garnalen. Verdeel hiervoor de bloem, het paneermeel en 1 losgeklopt ei over drie aparte borden. Voeg bij het paneermeel een flinke scheut pikante kipkruiden toe voor extra smaak. Dip de garnalen eerst in de bloem, vervolgens in het ei en als laatste in het paneermeel. Laat de gepaneerde garnalen even rusten op een bord.
- Zet de frituurpan aan op 180 graden en wacht totdat deze op temperatuur is. Terwijl de frituurpan opwarmt, kun je alvast de paprika in kleine stukjes snijden en samen met de mais bakken in een pan. Klop de overige 2 eieren en voeg deze toe aan het paprika-maismengsel. Roer alles goed door elkaar tot je een soort scrambled egg krijgt.
- Voor de guacamole snijd je de tomaat in hele kleine stukjes en prak je het vruchtvlees van de avocado erdoor. Breng de guacamole op smaak met wat limoensap en peper.
- Bak de gepaneerde garnalen in ongeveer 4 minuten goudbruin en krokant in de frituurpan. Maak ondertussen het sausje door de creme fraiche en chilisaus door elkaar te mengen. Snijd ook de rode peper in fijne stukjes voor wat extra pit.
- Als alle ingrediënten klaar zijn, kun je de taco's gaan vullen. Begin met een laagje guacamole, voeg daarop wat scrambled egg toe en leg er een paar blaadjes ijsbergsla op. Plaats bovenop de sla de krokante gepaneerde garnalen en strooi er wat fijngesneden rode peper overheen. Maak de taco's af met het pittige sausje en sprenkel er tot slot nog wat limoensap over voor een frisse touch.
Tip: Serveer de taco's direct na het vullen, zodat de garnalen lekker warm en krokant blijven. Zet eventueel wat extra limoenschijfjes en chilisaus op tafel, zodat iedereen de taco's naar eigen smaak kan aanpassen.
Met deze taco's met gepaneerde knoflookgarnalen en verrassende vulling heb je in no-time een heerlijk en origineel gerecht op tafel staan. De combinatie van verschillende smaken en texturen maakt dit tot een ware smaaksensatie waar je gasten zeker van zullen smullen.
Veel kookplezier en eet smakelijk!
Wil je meer gezonde en lekkere recepten zoals deze? Volg ons dan zeker op onze socials om op de hoogte te blijven van allee nieuwe blogs inclusief heerlijke recepten!
Dit recept is bedacht door Margretha Snoek, volg haar op Instagram (cookalasnoek) voor nog meer heerlijke snacks en recepten!