• Ruim assortiment aan producten
  • Gratis verzending vanaf €40,- binnen NL
  • Snelle levering (2-3 werkdagen)

9Van de 1528 reviews

    Irma ten Napel - 26 / Aug / 2024

    Het geheim achter het vlekkeloos verwijderen van make-up vlekken

    Heb je last van onaangename make-up vlekken op je favoriete kledingstukken? Weet je niet hoe je deze moeilijke vlekken kunt aanpakken? In deze blog geven we je handige tips om verschillende soorten make-up vlekken effectief te verwijderen, zodat je kleding er weer als nieuw uitziet.

    Het geheim achter het vlekkeloos verwijderen van make-up vlekken
    Magazine

    Of je nu te maken hebt met vlekken van foundation, mascara of andere make-up producten, wij laten je zien hoe je deze vervelende vlekken stap voor stap kunt behandelen. Met de juiste aanpak en producten kun je jouw kleding probleemloos schoonmaken en herstellen.

    Verschillende soorten make-up vlekken reinigen uit kleding

    In dit artikel ontdek je hoe je verschillende soorten make-upvlekken, zoals mascara, foundation en lippenstift, effectief kunt verwijderen uit je kleding. Met onze tips kun je snel je favoriete kledingstuk weer dragen zonder vlekken!

    Hoe krijg je mascara uit je kleding?

    Je maakt je klaar voor de dag, brengt zorgvuldig je make-up aan, en plotseling…Een veeg mascara belandt op je favoriete blouse of shirt. Gelukkig zijn er effectieve methoden om deze vlekken aan te pakken.

    1. Doe het snel Tijd is cruciaal bij het verwijderen van mascaravlekken. Hoe sneller je handelt, hoe groter de kans dat je de vlek volledig kunt verwijderen.
    2. Schraap overtollige mascara weg Gebruik een lepel om voorzichtig zoveel mogelijk van de overtollige mascara te verwijderen zonder de vlek verder in de stof te wrijven.
    3. Vlekverwijderaar Breng een voorbehandelingsmiddel voor vlekken aan op de getroffen plek. Laat dit enkele minuten intrekken. Als alternatief kun je een mengsel van water en een mild wasmiddel gebruiken.
    4. Wassen Was het kledingstuk volgens de wasvoorschriften. Controleer de vlek na het wassen en voor het drogen; mocht de vlek nog zichtbaar zijn, herhaal dan de behandeling.
    5. Drogen Droog het kledingstuk pas als de vlek volledig verwijderd is. Warmte kan namelijk de vlek permanent in de stof fixeren.

    Met deze stappen kun je effectief mascara uit je kleding verwijderen, waardoor je favoriete stukken gered kunnen worden van permanente schade. Het is altijd verstandig om eerst een klein, onopvallend deel van het kledingstuk te testen voordat je de behandeling toepast.

    Hoe krijg je foundation uit je kleding?

    Heb je per ongeluk foundation op je kleding gemorst? Geen zorgen, het verwijderen van deze make-upvlekken is eenvoudiger dan je denkt.

    Begin met het voorzichtig verwijderen van overtollige foundation met de rand van een lepeltje of een bot mes. Het is belangrijk om de vlek niet verder in de stof te wrijven. Vervolgens dep je de vlek met een schone, droge doek om nog meer foundation te absorberen.

    Nu is het tijd om de vlek te behandelen. Meng een oplossing van warm water met een klein beetje afwasmiddel of vloeibaar wasmiddel. Gebruik een witte doek of een spons gedrenkt in dit mengsel om de vlek zachtjes te deppen. Vermijd hard wrijven, want dit kan de stof beschadigen. Spoel daarna het gebied met koud water.

    Als de vlek hardnekkig is, kun je overwegen een vlekverwijderaar te gebruiken die geschikt is voor het type stof van je kledingstuk. Volg altijd de instructies op de verpakking en test het product eerst op een onopvallend deel van de kleding.

    Was het kledingstuk tenslotte volgens de wasvoorschriften op het etiket. Controleer voordat je het kledingstuk droogt of de vlek volledig is verdwenen; de warmte van de droger kan anders de vlek permanent maken.

    make up vlek

    Hoe krijg je lippenstift uit je kleding?

    Heb je een ongelukje gehad waarbij je favoriete lippenstift op je kleding terechtkwam? Geen zorgen, er zijn effectieve methoden om deze vlekken te verwijderen en je kledingstuk te redden.

    1.  Handel snel: Hoe sneller je reageert, des te groter de kans dat je de vlek volledig verwijdert.
    2.  Verwijder overtollige lippenstift: Gebruik een lepel of de rand van een creditcard om voorzichtig zoveel mogelijk lippenstift van de stof te schrapen. Pas op dat je de vlek niet verder verspreidt.
    3.  Alcohol: Breng een beetje alcohol aan op een witte doek en dep hiermee op de vlek. De alcohol helpt bij het oplossen van de lippenstift zonder de kleur van je kleding aan te tasten.
    4.  Was het kledingstuk: Na het deppen, was het kledingstuk volgens de wasinstructies op het label. Gebruik koud water om te voorkomen dat de vlek zich hecht.
    5.  Controleer de vlek: Kijk na het wassen of de vlek volledig is verdwenen voordat je het kledingstuk in de droger doet. Warmte kan de vlek permanent maken.

    Make-up vlekken verwijderen uit witte kleding

    Make-up vlekken op je witte kleding kunnen frustrerend zijn, maar er is geen reden tot paniek. Met enkele eenvoudige stappen kun je deze vlekken effectief verwijderen en je kleding weer als nieuw maken.

    Stap 1: Behandel de vlek zo snel mogelijk. Hoe sneller je handelt, des te beter. Voorkom dat de make-up zich dieper in de stof nestelt door direct actie te ondernemen.

    Stap 2: Verwijder overtollige make-up. Gebruik een lepel of de rand van een bankpas om zoveel mogelijk make-up van het oppervlak te schrapen. Wees voorzichtig om de vlek niet verder in de stof te wrijven.

    Stap 3: Vlekbehandeling Dep de vlek voorzichtig met een beetje vloeibaar wasmiddel. Laat het middel een paar minuten intrekken. Voor hardnekkige vlekken kun je een speciale vlekverwijderaar gebruiken.

    Stap 4: Was de kleding Was het kledingstuk volgens de wasvoorschriften. Controleer de vlek voordat je het kledingstuk in de droger doet; de hitte kan de vlek permanent maken als deze niet volledig is verwijderd.

    Extra tip:

    Voor make-up vlekken op basis van olie, zoals foundation, kan het helpen om voor de behandeling met wasmiddel het gebied te deppen met een mengsel van water en witte azijn.

    Make-up vlekken uit je jas verwijderen

    Heb je ooit te maken gehad met die frustrerende make-up vlekken op je favoriete jas? Het kan een ware uitdaging zijn om ze te verwijderen zonder schade aan te richten. Maar wist je dat je de oplossing waarschijnlijk al in huis hebt? Scheerschuim, het product dat je normaal gebruikt voor een gladde huid, kan ook je redder in nood zijn bij het verwijderen van die hardnekkige make-up vlekken.

    1.  Test op een onopvallende plek: Voordat je begint, test je het scheerschuim op een klein, onopvallend deel van je jas om zeker te weten dat het de stof niet beschadigt.
    2.  Aanbrengen: Spuit een kleine hoeveelheid scheerschuim direct op de vlek. Gebruik een oude tandenborstel of een zachte doek om het scheerschuim voorzichtig in de vlek te wrijven.
    3.  Inwerken: Laat het scheerschuim ongeveer 10 minuten intrekken. Dit geeft het de tijd om de make-up deeltjes te breken en op te lossen.
    4.  Afspoelen: Spoel het gebied af met koud water of gebruik een vochtige doek om het scheerschuim en de make-up resten te verwijderen.
    5.  Herhalen indien nodig: Als de vlek nog zichtbaar is, herhaal dan het proces voordat je de jas laat drogen.

    Oude make-up vlekken verwijderen

    Zelfs oude make-upvlekken kunnen worden verwijderd met de juiste aanpak. Door de juiste methode te gebruiken, kun je je geliefde kledingstukken weer als nieuw laten lijken.

    Eerst is het belangrijk om het type make-upvlek te identificeren. Vetgebaseerde make-up, zoals foundation, vereist een andere behandeling dan poederproducten. Voor vetgebaseerde vlekken breng je een klein beetje afwasmiddel direct op de vlek aan. Dit breekt de vetten af. Laat het minstens 10 minuten intrekken.

    Voor poedergebaseerde vlekken, zoals oogschaduw of blush, is het essentieel om eerst zoveel mogelijk van het product te verwijderen. Gebruik hiervoor een droge borstel of de rand van een lepel. Pas daarna voorzichtig een mengsel van water en wasmiddel toe.

    Na de voorbehandeling was je het kledingstuk volgens de wasvoorschriften. Controleer de vlek voordat je het kledingstuk in de droger doet, want warmte kan de vlek permanent maken. Herhaal indien nodig het proces.

    Wees geduldig en persistent. Met deze stappen kun je je geliefde kledingstukken redden en ze weer als nieuw laten lijken. Door de juiste methode te gebruiken, kun je zelfs de meest hardnekkige make-upvlekken verwijderen en je favoriete outfits weer met trots dragen.

    Laat een reactie achter

    What are your experiences? Read or write a review here.

    *Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    * Verplichte velden

    Recente artikelen

    Het laatste nieuws op ons blog

    • Herfstschoonmaak: 5 tips om je kast winterklaar te maken
      17 / Sep / 2024

      Irma ten Napel - 26 / Aug / 2024

      Herfstschoonmaak: 5 tips om je kast winterklaar te maken

    • Hoe krijg je frisse sportkleding? Volg deze tips!
      16 / Sep / 2024

      Irma ten Napel - 26 / Aug / 2024

      Hoe krijg je frisse sportkleding? Volg deze tips!

    • Dubai Chocolade Reep. Maak zelf deze heerlijke reep!
      13 / Sep / 2024

      Irma ten Napel - 26 / Aug / 2024

      Dubai Chocolade Reep. Maak zelf deze heerlijke reep!

    • Back to School: Rugzak reinigen
      10 / Sep / 2024

      Irma ten Napel - 26 / Aug / 2024

      Back to School: Rugzak reinigen

    • Handige apps en tools die je kunnen helpen om minder te verspillen
      09 / Sep / 2024

      Irma ten Napel - 26 / Aug / 2024

      Handige apps en tools die je kunnen helpen om minder te verspillen

    • 7 Plekken in de keuken die je niet mag vergeten schoon te maken
      04 / Sep / 2024

      Irma ten Napel - 26 / Aug / 2024

      7 Plekken in de keuken die je niet mag vergeten schoon te maken

    • Houd je vaatwasser in topconditie met deze reinigingstips
      02 / Sep / 2024

      Irma ten Napel - 26 / Aug / 2024

      Houd je vaatwasser in topconditie met deze reinigingstips

    • Ontdek de smaak van Amerikaanse Fluffy Pancakes met vers fruit
      30 / Aug / 2024

      Irma ten Napel - 26 / Aug / 2024

      Ontdek de smaak van Amerikaanse Fluffy Pancakes met vers fruit

    • Gemakkelijk en effectief je bank reinigen, dat doe je zo!
      28 / Aug / 2024

      Irma ten Napel - 26 / Aug / 2024

      Gemakkelijk en effectief je bank reinigen, dat doe je zo!

    • De ultieme cheesecake voor Cheesecakedag: Zo maak je 'm zelf
      27 / Aug / 2024

      Irma ten Napel - 26 / Aug / 2024

      De ultieme cheesecake voor Cheesecakedag: Zo maak je 'm zelf

    Inloggen

    Wachtwoord vergeten?

    • Al je orders en retouren op één plek
    • Het bestelproces gaat nog sneller
    • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen