• Ruim assortiment aan producten
  • Gratis verzending vanaf €40,- binnen NL
  • Snelle levering (2-3 werkdagen)

9Van de 1525 reviews

    Irma ten Napel - 28 / Aug / 2024

    Gemakkelijk en effectief je bank reinigen, dat doe je zo!

    Het schoonmaken van je bankstel kan best een uitdaging zijn, maar met de juiste aanpak maak je je meubel weer als nieuw.
In dit artikel laten we je zien hoe je dat stap voor stap kunt aanpakken.

    Gemakkelijk en effectief je bank reinigen, dat doe je zo!
    Magazine

    Verschillende soorten bankstellen reinigen

    Als je de levensduur van je bank wilt verlengen en de uitstraling wilt behouden is het belangrijk om je bank regelmatig goed te reinigen.  De aanpak verschilt per materiaalsoort. Een stoffen bank kun je goed stofzuigen en vlekken behandelen met een mild reinigingsmiddel. Leren banken vereisen speciale zorg; gebruik een leerreiniger en voorkom overmatig vocht. Bij microvezel volstaat regelmatig borstelen en stofzuigen, terwijl kunstleer met een vochtige doek en mild sopje gereinigd kan worden.

    Regelmatig onderhoud is nodig, welk type bankstel je ook hebt. Verwijder stof en vuil voordat vlekken kunnen ontstaan en behandel vlekken direct. Zo geniet je optimaal en langdurig van je zitmeubel. Twijfel je over de juiste aanpak? Raadpleeg dan de fabrikant voor specifieke tips.

    Stoffen bank schoonmaken

    Een stoffen bank is een echte sfeermaker in huis, maar kan ook snel vies worden. Gelukkig is het schoonmaken van een stoffen bank helemaal niet zo moeilijk. Met de juiste aanpak en middelen heb je jouw bank zo weer spic en span. Begin met het grondig stofzuigen van de bank, inclusief kussens en kieren. Gebruik hiervoor het mondstuk met borstel voor de beste resultaten. Gebruik vervolgens een speciaal reinigingsmiddel voor stoffen meubels en volg de instructies op de verpakking zorgvuldig op. Test het middel eerst op een onopvallende plek om te controleren of het geen verkleuring veroorzaakt.

    Breng het reinigingsmiddel aan met een schone doek of spons en wrijf zachtjes over de stof. Laat het middel even inwerken en veeg het vervolgens af met een vochtige doek. Laat de bank goed drogen voordat je de kussens terugplaatst. Voor hardnekkige vlekken kun je een vlekkenverwijderaar gebruiken, maar wees voorzichtig en volg altijd de instructies. Met regelmatig onderhoud blijft je stoffen bank jarenlang mooi.

    Veel hoezen van de kussens kun je losmaken doormiddel van een rits. Zo kun je de hoezen ook wassen in de wasmachine. Bij een bank met veel vlekken kun je hier het extra hygiene wasmiddel voor gebruiken. Was de hoezen op 30 graden en laat ze aan de lucht drogen om krimpen te voorkomen.

    Leren bank schoonmaken

    Een leren bank kan heel lang meegaan, mits je er goed voor zorgt. Regelmatig schoonmaken is essentieel om de bank in topconditie te houden. Maar hoe pak je dat het beste aan? Hier zijn enkele tips:

    • Begin met het verwijderen van losse vuildeeltjes door de bank grondig te stofzuigen, gebruik hiervoor een zachte borstelmond.
    • Behandel vervolgens eventuele vlekken met een speciaal reinigingsmiddel voor leer. Test dit eerst op een onopvallende plek om te controleren of het leer niet verkleurt.
    • Maak daarna een mengsel van lauwwarm water en een milde zeep, zoals Marseillezeep. Wring een zachte doek uit in deze oplossing en wrijf de bank er voorzichtig mee schoon. Vermijd te veel vocht, want dat kan het leer beschadigen.
    • Neem de bank tot slot af met een schone, droge doek.

    Door deze stappen regelmatig te herhalen, blijft je leren bank in uitstekende conditie en kun je er nog jaren van genieten.

    leren bank schoonmaken

    Suède bank schoonmaken

    Het schoonmaken van een suède bank kan een uitdaging zijn, maar met de juiste technieken en producten kun je ervoor zorgen dat je bank er weer als nieuw uitziet. Hier zijn enkele tips om je op weg te helpen:

    Gebruik een zachte borstel om vuil en stof voorzichtig te verwijderen. Borstel altijd in de richting van de nap van het suède om beschadiging te voorkomen.

    Voor hardnekkige vlekken kun je een speciaal suède-reinigingsmiddel gebruiken. Test het product eerst op een onopvallende plek om er zeker van te zijn dat het geen verkleuring veroorzaakt.

    Gebruik nooit water om suède schoon te maken, omdat dit vlekken en verkleuring kan veroorzaken. In plaats daarvan kun je een gum speciaal voor suède gebruiken om vlekken te verwijderen.

    Laat je suède bank na het schoonmaken volledig aan de lucht drogen voordat je erop gaat zitten of liggen.

    Met regelmatig onderhoud en de juiste schoonmaaktechnieken blijft je suède bank jarenlang mooi. Neem de tijd om je bank goed te verzorgen en geniet van de luxe uitstraling die suède biedt.

    Extra tips voor het verwijderen van vlekken uit jouw bank

    Als je kinderen hebt, weet je hoe snel er een vlek in de bank kan ontstaan. Zelfs de meest voorzichtige ouders hebben wel eens te maken met ongelukjes die vlekken veroorzaken. Gelukkig zijn er manieren om zelfs de meest hardnekkige vlekken aan te pakken. Het geheim? Snel handelen! Hoe sneller je actie onderneemt, hoe makkelijker de vlek te verwijderen is. Als je te lang wacht, trekt de vlek dieper in de stof en wordt het een stuk lastiger.

    Probeer eerst de vlek te deppen met een schone, vochtige doek. Wrijf niet, want hierdoor kan de vlek alleen maar dieper in de stof doordringen. Mocht dit niet voldoende zijn, dan kun je een milde zeepoplossing proberen. Doe een druppeltje afwasmiddel op een vochtige doek en dep voorzichtig de vlek tot deze verdwijnt. Spoel daarna met schoon water na.

    Voor vettige vlekken, zoals die van eten of make-up, kun je een mengsel maken van gelijke delen azijn en water. Breng dit aan op de vlek, laat even inwerken en dep daarna voorzichtig met een schone doek. Voor ink- of viltstiftvlekken is pure alcohol vaak effectief. Doe een beetje op een wattenstaafje en dep voorzichtig op de vlek.

    Zijn de vlekken erg hardnekkig? Dan bieden speciale reinigingsmiddelen voor banken vaak uitkomst. Lees wel goed de gebruiksaanwijzing door en test het middel eerst op een onopvallend plekje. Zo weet je zeker dat het geen schade aan de stof veroorzaakt. Met deze tips moet het lukken om jouw bank weer vlekvrij te krijgen!

    Bank schoonmaken met een deksel

    Schoonmaakhack: Je bank schoonmaken met een deksel? Ja dat kan! Maak in een bak een mengsel van allesreiniger en water. Pak een deksel van een pan en doe hier een theedoek omheen. Maak het deksel met de theedoek nat en gebruik het als grote ‘spons’ op je bank om deze schoon te maken.

    Bank schoonmaken met baking soda

    Wist je dat je je bank kunt schoonmaken met baking soda? Deze veelzijdige stof is niet alleen geschikt voor bakken, maar ook voor het verwijderen van vlekken en geurtjes uit je meubels. Baking soda is een mild, natuurlijk schoonmaakmiddel dat veilig is voor de meeste stoffen. Test voordat je aan de slag gaat natuurlijk wel altijd eerst op een niet zichtbare plek van de bank om te controleren dat het geen vlekken achterlaat.

    Om je bank schoon te maken, strooi je een royale hoeveelheid baking soda over de stof. Laat het een paar uur of zelfs een nacht inwerken, zodat het vuil en de geurtjes geabsorbeerd worden. Stofzuig vervolgens de bank grondig om de baking soda en het vuil te verwijderen. Voor hardnekkige vlekken kun je een pasta maken van baking soda en water, deze aanbrengen op de vlek en laten inwerken voordat je het wegveegt.

    Met deze eenvoudige en goedkope methode heb je in een handomdraai weer een frisse, schone bank.

    Laat een reactie achter

    What are your experiences? Read or write a review here.

    *Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    * Verplichte velden

    Recente artikelen

    Het laatste nieuws op ons blog

    • Hoe krijg je frisse sportkleding? Volg deze tips!
      16 / Sep / 2024

      Irma ten Napel - 28 / Aug / 2024

      Hoe krijg je frisse sportkleding? Volg deze tips!

    • Dubai Chocolade Reep. Maak zelf deze heerlijke reep!
      13 / Sep / 2024

      Irma ten Napel - 28 / Aug / 2024

      Dubai Chocolade Reep. Maak zelf deze heerlijke reep!

    • Back to School: Rugzak reinigen
      10 / Sep / 2024

      Irma ten Napel - 28 / Aug / 2024

      Back to School: Rugzak reinigen

    • Handige apps en tools die je kunnen helpen om minder te verspillen
      09 / Sep / 2024

      Irma ten Napel - 28 / Aug / 2024

      Handige apps en tools die je kunnen helpen om minder te verspillen

    • 7 Plekken in de keuken die je niet mag vergeten schoon te maken
      04 / Sep / 2024

      Irma ten Napel - 28 / Aug / 2024

      7 Plekken in de keuken die je niet mag vergeten schoon te maken

    • Houd je vaatwasser in topconditie met deze reinigingstips
      02 / Sep / 2024

      Irma ten Napel - 28 / Aug / 2024

      Houd je vaatwasser in topconditie met deze reinigingstips

    • Ontdek de smaak van Amerikaanse Fluffy Pancakes met vers fruit
      30 / Aug / 2024

      Irma ten Napel - 28 / Aug / 2024

      Ontdek de smaak van Amerikaanse Fluffy Pancakes met vers fruit

    • Gemakkelijk en effectief je bank reinigen, dat doe je zo!
      28 / Aug / 2024

      Irma ten Napel - 28 / Aug / 2024

      Gemakkelijk en effectief je bank reinigen, dat doe je zo!

    • De ultieme cheesecake voor Cheesecakedag: Zo maak je 'm zelf
      27 / Aug / 2024

      Irma ten Napel - 28 / Aug / 2024

      De ultieme cheesecake voor Cheesecakedag: Zo maak je 'm zelf

    • Het geheim achter het vlekkeloos verwijderen van make-up vlekken
      26 / Aug / 2024

      Irma ten Napel - 28 / Aug / 2024

      Het geheim achter het vlekkeloos verwijderen van make-up vlekken

    Inloggen

    Wachtwoord vergeten?

    • Al je orders en retouren op één plek
    • Het bestelproces gaat nog sneller
    • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen