• Ruim assortiment aan producten
  • Gratis verzending vanaf €40,- binnen NL
  • Snelle levering (2-3 werkdagen)

9Van de 1543 reviews

    Airfryer schoonmaken: De ultieme gids voor een schone airfryer!

    10-10-2024 | Tessa

    Een airfryer is een geweldige keukenhulp waarmee je op een gezondere manier je favoriete gerechten kunt bereiden. Of je nu frietjes bakt, groenten roostert of zelfs een lekker dessert maakt, de airfryer doet het allemaal. Maar net als elke andere keukenapparatuur moet je hem regelmatig schoonmaken om hem in goede conditie te houden. Vuil, vet en etensresten kunnen zich ophopen en de prestaties van je airfryer beïnvloeden. In deze blog leer je hoe je je airfryer grondig kunt schoonmaken, zodat hij langer meegaat en hygiënisch blijft!

    Mandje schoonmaken

    Het mandje van de airfryer komt het meest in contact met voedsel en kan snel vies worden. Een regelmatige schoonmaakbeurt is essentieel om opgehoopte vetten en etensresten te verwijderen en te voorkomen dat deze je volgende maaltijd beïnvloeden. Hier zijn twee handige methodes om je airfryer-mandje schoon te krijgen.

    Afwasmiddel

    Een van de eenvoudigste manieren om je airfryer-mandje schoon te maken, is door warm water en afwasmiddel te gebruiken. Haal het mandje uit de airfryer en week het in een sopje van warm water en een paar druppels afwasmiddel. Laat het ongeveer 15 minuten weken om hardnekkig vet en vuil los te maken. Gebruik vervolgens een zachte spons of borstel om de resten te verwijderen. Spoel het mandje goed af met warm water en droog het af voordat je het weer terugplaatst in de airfryer

    Vaatwastablet

    Voor een nog intensievere reiniging kun je een vaatwastablet gebruiken. Vul de gootsteen met heet water, leg het airfryer-mandje erin, en voeg een vaatwastablet toe. Laat het mandje 30 minuten weken. Dit helpt niet alleen bij het verwijderen van aangekoekt vet, maar geeft ook een frisse geur. Na het weken gebruik je een spons om de laatste resten weg te schrobben. Spoel het mandje goed af en laat het drogen.

     

    Verwarmingselement schoonmaken

    Een vaak vergeten onderdeel van de airfryer is het verwarmingselement. Als je merkt dat je airfryer niet meer zo goed werkt of er een verbrande geur uitkomt, kan het verwarmingselement vies zijn. Gelukkig is er een eenvoudige oplossing!

    Citroen

    Citroen is een natuurlijke ontvetter en ideaal om vet en vuil van het verwarmingselement te verwijderen. Snijd een citroen doormidden en wrijf het sap over het verwarmingselement. Het zuur in de citroen breekt het vet af. Laat het sap een paar minuten intrekken voordat je het schoonmaakt met een zachte doek of spons. Spoel daarna het element af met een schone, vochtige doek. Het resultaat? Een fris en schoon verwarmingselement dat weer optimaal werkt!

     

     

    Aangekoekte airfryer schoonmaken

    Soms kan je airfryer extra aandacht nodig hebben, vooral als je per ongeluk iets hebt laten aanbranden of vergeten bent om hem na gebruik schoon te maken. Aangekoekte resten zijn lastig te verwijderen, maar met de juiste aanpak krijg je het voor elkaar.

    Bij aangekoekte resten kun je het mandje laten weken in heet water en een flinke hoeveelheid afwasmiddel. Laat het minstens 30 minuten staan om de resten los te maken. Daarna kun je met een zachte borstel voorzichtig de aangekoekte stukken verwijderen. Gebruik nooit een staalborstel of schuurmiddel, omdat dit de anti-aanbaklaag kan beschadigen.

    Als het vuil echt hardnekkig is, kun je ook een reinigingspasta van baking soda en water maken. Breng de pasta aan op de aangekoekte delen en laat het een paar uur intrekken. Daarna kun je het vuil gemakkelijk wegvegen met een spons.

     

    Extra tip: Baking soda

    Baking soda is een geweldig hulpmiddel bij het schoonmaken van keukenapparatuur, inclusief de airfryer. Het werkt uitstekend om vet en aangebrande etensresten te verwijderen. Maak een mengsel van baking soda en water tot een dikke pasta en breng dit aan op de vuile oppervlakken van je airfryer, zoals het mandje of de binnenkant van het apparaat. Laat de pasta een paar uur intrekken om hardnekkig vuil los te maken.

    Na het intrekken gebruik je een zachte borstel of spons om de pasta weg te vegen. Baking soda werkt als een mild schuurmiddel, waardoor het vet en vuil zonder krassen of beschadigingen wordt verwijderd. Spoel alles goed af en droog het grondig voordat je de airfryer weer in gebruik neemt.

     

    Het regelmatig schoonmaken van je airfryer zorgt ervoor dat deze langer meegaat, voorkomt dat vuil en vet zich ophopen én laat de gerechten altijd lekker smaken. Volg deze tips voor een schone airfryer die je keer op keer heerlijke maaltijden biedt!

    Laat een reactie achter

    What are your experiences? Read or write a review here.

    *Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    * Verplichte velden

    Recente artikelen

    Het laatste nieuws op ons blog

    • Huisgemaakte geroosterde tomaten-paprikasoep voor koude dagen
      17 / Oct / 2024

      Tessa - 10 / Oct / 2024

      Huisgemaakte geroosterde tomaten-paprikasoep voor koude dagen

    • Zeg goodbye tegen strepen op je ramen: onze tips voor glanzend glas
      15 / Oct / 2024

      Tessa - 10 / Oct / 2024

      Zeg goodbye tegen strepen op je ramen: onze tips voor glanzend glas

    • Hoe kun je het beste je schoenen opbergen?
      11 / Oct / 2024

      Tessa - 10 / Oct / 2024

      Hoe kun je het beste je schoenen opbergen?

    • Airfryer schoonmaken: De ultieme gids voor een schone airfryer!
      10 / Oct / 2024

      Tessa - 10 / Oct / 2024

      Airfryer schoonmaken: De ultieme gids voor een schone airfryer!

    • De tuin winterklaar maken met deze praktische tips!
      08 / Oct / 2024

      Tessa - 10 / Oct / 2024

      De tuin winterklaar maken met deze praktische tips!

    • Taco's met gepaneerde knoflookgarnalen en verrassende vulling
      04 / Oct / 2024

      Tessa - 10 / Oct / 2024

      Taco's met gepaneerde knoflookgarnalen en verrassende vulling

    • 7 Plekken die je niet mag vergeten tijdens je herfst schoonmaak
      03 / Oct / 2024

      Tessa - 10 / Oct / 2024

      7 Plekken die je niet mag vergeten tijdens je herfst schoonmaak

    • Skikleding wassen doe je op deze manier!
      30 / Sep / 2024

      Tessa - 10 / Oct / 2024

      Skikleding wassen doe je op deze manier!

    • De 5 leukste speeltuinen in Noord-Brabant
      26 / Sep / 2024

      Tessa - 10 / Oct / 2024

      De 5 leukste speeltuinen in Noord-Brabant

    • Herfstsfeer in je interieur: Ideeën om je huis een warme look te geven.
      24 / Sep / 2024

      Tessa - 10 / Oct / 2024

      Herfstsfeer in je interieur: Ideeën om je huis een warme look te geven.

    Inloggen

    Wachtwoord vergeten?

    • Al je orders en retouren op één plek
    • Het bestelproces gaat nog sneller
    • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen