• Ruim assortiment aan producten
  • Gratis verzending vanaf €40,- binnen NL
  • Snelle levering (2-3 werkdagen)

9Van de 1543 reviews

    7 Plekken die je niet mag vergeten tijdens je herfst schoonmaak

    03-10-2024 | Tessa

    De herfst is het ideale moment om je huis een grondige schoonmaakbeurt te geven. Terwijl je de bladeren buiten ziet vallen, is het tijd om ook binnen de boel aan te pakken. Maar waar begin je eigenlijk? In dit artikel ontdek je zeven hoeken en plekken die vaak over het hoofd worden gezien tijdens de herfst schoonmaak. Van vergeten ruimtes tot handige tips, laat je inspireren om je huis weer helemaal fris te maken. Benieuwd welke plekken jij niet mag vergeten? Lees snel verder!

    Deze 7 plekken mag je niet vergeten tijdens de herfst schoonmaak

    1. Buitentegels

    Het is belangrijk om je terras of balkon grondig aan te pakken voordat de winterse kou intreedt.

    Verwijder eerst al het losse vuil en bladeren van je tegels. Ga daarna aan de slag met een hogedrukreiniger of een harde bezem en een emmer sop. Besteed extra aandacht aan de voegen, waar vaak hardnekkig vuil zich ophoopt. Laat de tegels goed drogen en breng eventueel een beschermende coating aan. Zo zorg je ervoor dat je buitentegels weer helemaal schoon zijn en klaar voor de winter!

    2. Vriezer

    Eén van de plekken die je zeker niet mag overslaan tijdens je grote schoonmaak, is de vriezer. Door je vriezer regelmatig te ontdooien en schoon te maken, zorg je ervoor dat deze optimaal blijft presteren en voorkom je nare geurtjes.

    Begin met het leeghalen van je vriezer en gooi producten die over de datum zijn direct weg. Laat de vriezer vervolgens volledig ontdooien. Maak de binnenkant grondig schoon met een sopje van warm water en allesreiniger. Vergeet ook de rubbers en laden niet! Droog alles goed na en zet de vriezer weer aan. Wacht tot de vriezer weer op temperatuur is voor je de etenswaren terugplaatst. Een schone, ijsvrije vriezer verbruikt minder stroom en houdt je eten langer goed!  

    3. Ramen en kozijnen 

    Tijdens de herfstschoonmaak is het belangrijk om je ramen en kozijnen niet over te slaan. Maak de ramen grondig schoon, zowel aan de binnen- als buitenkant, voor een helder uitzicht. Vergeet ook de kozijnen niet. Deze zijn vaak vies door stof en vuil. Een grondige reiniging zorgt voor een frisse uitstraling. 

    ramen en kozijnen schoonmaken 

    Pak een emmer met warm water en een mild schoonmaakmiddel, en ga gewapend met een spons of doek aan de slag. Voor de ramen gebruik je de speciale glasreiniger van The Laundry Story. Maak de ramen streeploos droog met een trekker of een pluisvrije doek. Zo geniet je optimaal van het herfstlicht in huis!

    4. Goten en afvoeren

    Een van de belangrijkste plekken om te reinigen zijn de goten en afvoeren. Verstopte goten kunnen voor nare verrassingen zorgen, zoals lekkages en waterschade. Maak ze grondig schoon en verwijder alle bladeren en vuil. Zo voorkom je problemen en zorg je ervoor dat regenwater goed weg kan stromen.

    Vergeet ook niet om de afvoeren in je keuken en badkamer mee te nemen. Verwijder eventuele verstoppingen en giet er een mengsel van heet water en soda door om ze fris te houden. Met een schone goot en vrijlopende afvoeren ben je klaar voor het natte herfstweer! 

    5. Open haard

    De open haard, dat in de winter zorgt voor warmte en gezelligheid, verdient bijzondere aandacht tijdens je schoonmaakronde.

    Een open haard, of het nu een traditionele houtgestookte variant is of een moderne bio-ethanolhaard, kan veel roet en vuil verzamelen. Begin met het verwijderen van as en andere resten uit de haard. Dit is niet alleen belangrijk voor de esthetiek, maar ook voor de veiligheid. Verstopte schoorstenen kunnen leiden tot gevaarlijke situaties, zoals schoorsteenbranden. Controleer ook de schoorsteen op eventuele verstoppingen of schade.

    Daarnaast is het verstandig om de omgeving van de open haard schoon te maken. Stof en vuil kunnen zich ophopen rond de haard, wat niet alleen de uitstraling van je interieur beïnvloedt, maar ook de luchtkwaliteit in je huis kan verslechteren. Vergeet niet om de schouwen, de vloer en de wand rondom de open haard mee te nemen in je schoonmaakroutine.

    Door je open haard goed te onderhouden tijdens de herfst schoonmaak, zorg je voor een veilige en gezellige sfeer in huis wanneer de winter zijn intrede doet. Neem deze stap serieus; het is een investering in je comfort en veiligheid!

    6. Tapijt

    Tapijten en vloerkleden kunnen een aanzienlijke impact hebben op de algehele sfeer van je huis. Ze bieden niet alleen comfort, maar kunnen ook een verzamelplaats worden voor stof, allergenen en vuil. Tijdens de herfst schoonmaak is het belangrijk om deze elementen grondig aan te pakken. Begin met het stofzuigen van je tapijt of vloerkleed. Zorg ervoor dat je ook de randen en hoeken meeneemt, waar zich vaak vuil ophoopt.

    Vervolgens is het raadzaam om een dieptereiniging uit te voeren. Dit kan door middel van een stoomreiniger of door het inschakelen van professionele schoonmaakdiensten. Een grondige reiniging helpt niet alleen om de levensduur van je tapijt te verlengen, maar ook om een gezondere leefomgeving te creëren.

    Daarnaast is het verstandig om aandacht te besteden aan vlekken. Gebruik een gepaste vlekkenverwijderaar en test deze eerst op een onopvallende plek. Het tijdig aanpakken van vlekken kan permanente schade voorkomen en de uitstraling van je tapijt of vloerkleed behouden.

    Door tapijten en vloerkleden niet te vergeten tijdens je herfst schoonmaak, zorg je ervoor dat je huis fris en uitnodigend blijft. Neem de tijd om deze elementen te verzorgen, en je zult de voordelen het hele seizoen door merken.

    7. Verwarmingselementen

    Een belangrijke, maar vaak vergeten plek tijdens de schoonmaak zijn de verwarmingselementen. Deze elementen spelen een cruciale rol in het creëren van een warme en comfortabele leefomgeving. Echter, door stof en vuil kunnen ze hun functie minder goed uitvoeren.

    Verwarmingselementen, zoals radiatoren, kunnen gemakkelijk worden over het hoofd gezien tijdens het schoonmaken. Terwijl je de vloeren, meubels en ramen onder handen neemt, is het essentieel om ook aandacht te besteden aan deze verwarmingssystemen. Vuil en stof kunnen zich ophopen in de ribben van de radiator, wat de efficiëntie van het verwarmingselement vermindert. Dit leidt niet alleen tot een hogere energierekening, maar kan ook ongezonde luchtkwaliteit veroorzaken.

    Om je verwarmingselementen effectief schoon te maken, begin je met het uitschakelen van het systeem. Vervolgens kun je een stofzuiger met een borstelopzetstuk gebruiken om stof en vuil te verwijderen. Voor hardnekkige vlekken kan een vochtige doek met een mild schoonmaakmiddel uitkomst bieden. Vergeet niet ook de ruimte rondom de verwarmingselementen stofvrij te maken.

    Door deze vaak vergeten plek tijdens je herfst schoonmaak in acht te nemen, zorg je niet alleen voor een gezondere leefomgeving, maar ook voor een efficiënter verwarmingssysteem. Neem de tijd om deze taak grondig uit te voeren en geniet van een comfortabele winterperiode.

    Laat een reactie achter

    What are your experiences? Read or write a review here.

    *Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    * Verplichte velden

    Recente artikelen

    Het laatste nieuws op ons blog

    • Huisgemaakte geroosterde tomaten-paprikasoep voor koude dagen
      17 / Oct / 2024

      Tessa - 03 / Oct / 2024

      Huisgemaakte geroosterde tomaten-paprikasoep voor koude dagen

    • Zeg goodbye tegen strepen op je ramen: onze tips voor glanzend glas
      15 / Oct / 2024

      Tessa - 03 / Oct / 2024

      Zeg goodbye tegen strepen op je ramen: onze tips voor glanzend glas

    • Hoe kun je het beste je schoenen opbergen?
      11 / Oct / 2024

      Tessa - 03 / Oct / 2024

      Hoe kun je het beste je schoenen opbergen?

    • Airfryer schoonmaken: De ultieme gids voor een schone airfryer!
      10 / Oct / 2024

      Tessa - 03 / Oct / 2024

      Airfryer schoonmaken: De ultieme gids voor een schone airfryer!

    • De tuin winterklaar maken met deze praktische tips!
      08 / Oct / 2024

      Tessa - 03 / Oct / 2024

      De tuin winterklaar maken met deze praktische tips!

    • Taco's met gepaneerde knoflookgarnalen en verrassende vulling
      04 / Oct / 2024

      Tessa - 03 / Oct / 2024

      Taco's met gepaneerde knoflookgarnalen en verrassende vulling

    • 7 Plekken die je niet mag vergeten tijdens je herfst schoonmaak
      03 / Oct / 2024

      Tessa - 03 / Oct / 2024

      7 Plekken die je niet mag vergeten tijdens je herfst schoonmaak

    • Skikleding wassen doe je op deze manier!
      30 / Sep / 2024

      Tessa - 03 / Oct / 2024

      Skikleding wassen doe je op deze manier!

    • De 5 leukste speeltuinen in Noord-Brabant
      26 / Sep / 2024

      Tessa - 03 / Oct / 2024

      De 5 leukste speeltuinen in Noord-Brabant

    • Herfstsfeer in je interieur: Ideeën om je huis een warme look te geven.
      24 / Sep / 2024

      Tessa - 03 / Oct / 2024

      Herfstsfeer in je interieur: Ideeën om je huis een warme look te geven.

    Inloggen

    Wachtwoord vergeten?

    • Al je orders en retouren op één plek
    • Het bestelproces gaat nog sneller
    • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen